Kezdeményezés

Europe en Marche

Dragi cetățeni,

Pentru a fi democratic, Uniunea Europeană are nevoie de o constituție comună. Cetățenii UE ar trebui să aprobe această constituție. "Alianța cetățenilor UE" solicită partidelor politice franceze să participe la Parlamentul European după alegerile din 2019, în vederea adoptării unei constituții europene. Sugerăm părților să semneze un pact pentru adoptarea unei constituții europene. Astfel, angajamentul lor va deveni oficial. Constituția europeană nu va majora puterea UE. Dimpotrivă, aceasta va da mai multă putere statelor membre. UE va avea doar un număr limitat de competențe. Competențele vor fi clar separate între municipalități, regiuni, state membre și UE.
În acest fel, guvernanța UE va deveni mult mai simplă și mai ușor de înțeles pentru cetățenii UE și va juca un rol real în această guvernanță.

Este timpul pentru reformarea UE. Guvernarea complexă a UE și înstrăinarea cetățenilor duc la o lipsă de înțelegere a mecanismelor și proceselor din Europa. Cetățenii vor să înțeleagă modul în care UE lucrează și dorește să participe la viața politică a Europei. O constituție europeană va da mult mai multă putere cetățenilor și va lansa cea mai importantă reformă a reformei UE pentru o mai mare democrație.

BERNADETT CSEH
coordonator

mail:info@europaenmarcha.eu